Internet Miljonair

Leef elke dag je ideale dag met Mitchel van Duuren

Drie Ingrediënten Voor Meer Succes

Schermafbeelding 2013-10-11 om 10.56.25

Ik ben inmiddels al bijna 10 jaar aan het (online) ondernemen. En in mijn loopbaan heb ik (mede ook door het bloggen) verschillende succesvolle ondernemers ontmoet, met verschillende achtergronden en een andere kijk op het leven.

De overeenkomst die al deze ondernemers echter wel hebben is één ding. Ze werken hard. En VEEL.

Mijn succes heeft altijd direct te maken gehad met dingen DOEN. Sommige vertellen me dat ik “op de juiste plaats, op de juiste tijd was”, maar dat vind ik persoonlijk bullshit. Het is een excuus dat minder succesvolle mensen vertellen over succesvolle mensen.

Natuurlijk, er zijn veel succesvolle ondernemers die een tipping point hebben gezien in hun carrière, maar toen die kans kwam waren zij er klaar voor, omdat ze hun ogen open hadden, omdat ze het werk verzetten, en omdat ze de kans met beide handen aangrepen, ze gingen zelfs nog harder werken.

Mijn tipping point was toen dr. Frank met zijn eiwitdieet kwam in 2009. Ik ging van 40.000 euro omzet gemiddeld per maand, naar 125.000 gemiddeld in twee maanden tijd. Maar ik was er klaar voor. Daarnaast werkte ik nog harder, maar nog belangrijker, ik had er al drie jaar keihard buffelen opzitten.

Mijn volgende tipping point is nu. Met Foodie. Wat er precies gaat gebeuren weet ik niet (ik kan nog nét niet in de toekomst kijken). Maar dat Paleo, en alle andere dingen die ik ga doen groot worden kan ik op mijn klompen aanvoelen.

Geluk? Nee. Hard werk en skills? Ja.

Overal zie je ze voorbij komen, de grof geld geheimen, miljonairs modellen en zogenaamde VIP trainingen waarmee je 25 euro omzet in 620 euro. Keer op keer, op keer… Zijn er vele mensen die erin trappen.

Lieve lezers, er is geen manier om hard werken te vervangen. Succesvolle mensen werken volgens de volgende methode.


Succesvolle Mensen DOEN

We werken hard. Natuurlijk kijken we naar kwaliteit vs. kwantiteit, en het doen van het juiste type werk. Als je iets kunt uitbesteden omdat je ziet dat jouw tijd meer waard is moet je dat altijd doen. Maar uiteindelijk betekend meer werk bijna altijd beter, en meer gedaan krijgen.

Ik weet dat de trend nu MINDER werken is. Of slim werken. Maar het vergt veel werk om tot het punt te komen dat je minder kunt gaan werken. ;-)

Top ondernemers als Richard Branson of Mark Cuban zijn erop gebrand om constant de ass te kicken van hun collega ondernemers.

Ze werken meer, doen meer van het juiste type werk, en meer kwaliteitswerk. Ze doen van alles meer. Maar ze proberen ook minder te werken. Het ligt er maar net aan hoe je werk definieert. Je moet werken leuk maken, zoals wij dat op ons kantoor bij Foodie en Van den Heuvel & Van Duuren ook doen met z’n vieren.

Het voelt niet als werken, maar als iets wat je een voldaan gevoel geeft. Dingen doen die je leuk vind, daar draait het om. De meest succesvolle mensen werken niet een dagje om er vervolgens de rest van de week vrij te nemen. Nee, vaak stoppen ze niet met werken omdat ze het juist zo leuk vinden. Ik kan zonder moeite een dag van 18 uur maken.

Natuurlijk pak ook ik mijn rustmomentjes. Een week weg hier, een roadtrip daar… Maar als ik aan het werk ben, geef ik me voor de volle 100%.

DOEN wat je Leuk Vind

Kijk niet naar wat andere mensen doen. Als jij jezelf ertoe gaat zetten om veel werk te verzetten, doe dan iets wat je leuk vind. Ik ken mensen met succesvolle websites in de verkoop van meubelen, in natuursteen, in internet marketing, in gezondheid, in de financiële sector etc. etc.

Allemaal succesvol. Maar wat als deze mensen van website zouden wisselen? Zouden ze dan nog steeds succesvol zijn? Zouden ze dezelfde passie en tijd erin steken?

Mijn wilde gok is nee.

Weten wat Succes is

Wat is doelstelling? Dit is iets wat je moet weten. Is het om zoveel mogelijk Facebook likes te hebben, een doelstelling in omzet, in winst? Wat het ook is, zorg dat het MEETBAAR is.

Succesvolle mensen werken zich kapot, maar ze doen dit wel met een bepaalde richting. Zonder richting weet je ook niet of je voorruit gaat. Werken is alleen nuttig als je weet dat je voortgang boekt.

Dus. Doe je werk, wees er zeker van dat je gek bent op je werk en vergeet niet je progressie te meten. Dat zal je helpen in je business, het zal je helpen om een beter leven op te bouwen. Een betere gezondheid etc.

En als laatste. Als je iets doet, doe het dan goed!

Mocht je onderdeel willen worden van Foodie en mee willen liften op het tipping point waar ik nu op zit, meld je dan aan als AFA (Awesome Foodie Affiliate).