Internet Miljonair

Leef elke dag je ideale dag met Mitchel van Duuren

Het Avontuur van de One-Man-Army

Schermafbeelding 2013-11-02 om 11.31.56

Afgelopen dagen heb ik zitten brainstormen over welke kant ik op wil gaan met deze website. Ik mis het een beetje.

Het contact. Het schrijven.

Het mailtje wat ik stuurde resulteerde in 75+ e-mails met veel golden nuggets over affiliatepartijen die ik kan gebruiken voor eiwitpoeder.nl. Zonde om deze opgebouwde community stoffig te laten worden.

Ik heb veel geleerd in de afgelopen 10 jaar ondernemen, en een deel van dit avontuur kun je terugvinden op dit blog.

De vraag die ik me alleen constant stel is: hoe kan ik mijn persoonlijke avonturen delen, toffe content schrijven maar er niet zoveel mee bezig zijn dat ik geen tijd meer heb voor mijn “echte werk” >> Het runnen van het Foodie empire.

Het bijhouden van een blog en een community als deze is een behoorlijk werk. Eerlijk waar. Als je een artikel hebt geschreven ga je toch iedere keer weer terug om te kijken of er een nieuwe reactie is.

Als mensen je website gaan bijhouden en je schrijft niet op regelmatige basis dan krijg je toch e-mail met de vraag wanneer er weer een artikel komt.

En dan is er nog dat constante molentje in je hoofd dat je “iets moet doen” aan het blog. (herken je het?!)

Naarmate deze website groeide, leek ook het publiek wat hier kwam mij niet altijd de energie te geven waar ik naar op zoek was.

Veel goudzoekers. Of scammy mensen. Onderstaande shizzle (of verschillende versies hiervan) krijg ik regelmatig in mijn mailbox:

Hallo Mitchel,

Wij zijn op dit moment bezig met het opzetten van een groep van ambitieuze mensen die het leuk vinden geld te verdienen via het internet.

We hebben hiervoor een toepassing, concept en begeleiding.

We zijn op dit moment met een 90-dagen plan bezig waarin we mensen willen leren tussen de 1000 en 10.000 Euro passief te verdienen.

Onze vraag aan jou, ben je geïnteresseerd om hieraan mee te doen of ken je wellicht mensen voor wie dit interessant kan zijn? Ik moet er wel bij zeggen dat we niet iedereen zoeken want we willen onze tijd aan de juiste mensen besteden.

Geef me even aan of je interesse hebt dan bellen/skypen we er even over deze week.

Really?! Are you kidding me? Ik denk niet dat ik de juiste persoon ben. ;-)

Maargoed, terug naar de vraag wat ik met dit blog wil? Waar krijg ik een zachte tinteling van in mijn rechter kleine teen? Een prikkeling van op mijn tong.

Uiteindelijk is het toch echt het helpen van de “kleine ondernemer”. De one-man-army. De chick / kerel die jong (of jong van geest) is en die een dikke vinger wil geven naar zijn baas en vanuit huis wil werken door middel van een internet business.

Een lifestyle business.

Mensen die neigen om voor zichzelf te gaan, maar de stap niet durven te zetten. Die een idee hebben, hiermee al begonnen zijn (action takers) en die met wat simpele begeleiding een prima fulltime inkomen kunnen genereren.

Of mensen die hun brood al verdienen door middel van een internet business maar die vast zitten.

Ik ga samenwerken met iemand waarvan ik weet dat ik haar leven op z’n kop kan zetten. We gaan samen een nieuwe Paleo receptenboek maken, en lanceren.

(ik heb natuurlijk al een receptenboek, maar je kan nooit genoeg recepten hebben)

Ook had ik niet lang geleden een meeting met Maik, die nu definitief zijn baan vaarwel heeft gezegd, en een aantal toffe ideeën heeft voor een internet business naast zijn webwinkel in bord en kaartspellen.

Daar krijg ik het warm van, mensen helpen. Het zetje geven.

En dat is waar ik wil dat dit blog (weer) om draait.

Dat was het uitgangspunt aan het begin. Ergens ben ik het wellicht een beetje kwijtgeraakt. Maar ik gooi mijn anker weer uit.

Als je altijd al hebt gedroomd om voor jezelf te werken en een lifestyle business op te zetten, of je hebt dit al voor jezelf besloten en je zoekt waardevolle artikelen die je bij dit proces gaan helpen. Je kunt het hier (al) vinden en in de toekomst nog meer.

In de laatste maanden heb ik meer geleerd over ondernemen, over persoonlijke ontwikkeling en over écht iets waardevols opzetten vanaf scratch dan in al die jaren daarvoor.

Ik heb enorm veel “Aha momenten” gehad, en ik zit op een niveau waarin alles wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren op z’n plek valt.

Aankomende tijd zal ik proberen om tussen mijn huidige werk door (ik beloof niet teveel) het bloggen weer een beetje op te pakken en te schrijven over:

Easy (vaak saaie) noodzakelijke dingen

  • Hoe zet ik een website op
  • Het opzetten van een salesfunnel

Interessante dingen (voor mij dan in ieder geval)

  • Email Marketing (opbouwen van e-mail lijsten en het schrijven van autoresponders)
  • Copywriting (niks is belangrijker dan de woorden)
  • Het bedenken & lanceren van Membership sites / cursussen
  • Genereren van traffic

De “moetjes”

  • Analytics & testing
  • De technische dingen achter een cursus / product

Ik heb de afgelopen tijd ook veel geleerd wat niet te doen, en ik deel het graag met je.

Inmiddels ben ik me bewust dat ik een soort gift heb.

Een mindset ding in het businessgedeelte van mijn brein wat eigenlijk al 10 jaar goed werkt en goed afgesteld staat zonder dat ik er erg in had. Dit gedeelte van mijn brein staat afgesteld op succes, en actie ondernemen. En niks minder dan dat.

Hier en daar zitten nog wel limited beliefs ingebakken die ik eruit moet wissen, maar over het algemeen ben ik vrij comfortabel met geld en succes.

Dat heeft me gebracht waar ik ben. Ook over het mindset aspect zal ik blijven hameren.

Ik hoop dat je de kant die ik op ga met dit blog kan waarderen.

Laat het me weten door een reactie achter te laten.

~ Mitch