Internet Miljonair

Leef elke dag je ideale dag met Mitchel van Duuren

Het Nieuwe Design van Internetmiljonair

Schermafbeelding 2013-09-02 om 09.27.01

Als je internetmiljonair al een tijdje leest, en je hier af en toe eens langs komt wapperen dan had je het al gezien, internetmiljonair zit in een nieuw jasje.

Een redesign zat al langer in mijn hoofd, en kwam eigenlijk pas echt tot leven nadat Thinktraffic van design was veranderd. (love Thinktraffic btw) Wat Corbett daar had neergezet voor Thinktraffic was wat mij betreft echt next-level-shit. En je kunt wat designelementen terugvinden die overeenkomen (vooral in de header).

Helaas ben ik niet zo’n goede programmeur, dus wist ik dat een aantal elementen uit zijn blog nooit terug zouden komen in de mijne. Zoals o.a. het responsive design.

No worries. Ik ben tevreden zo.

Na een aantal reacties weet ik dat er nog een aantal elementen wat werk nodig hebben, omdat niet bij iedereen de kleuren er zo haarscherp uitzien als op mijn iMac 27 inch. (*grin*)

In dit artikel wil ik het nog even hebben over een aantal keuzes die ik gemaakt heb.

De Basis

Als eerste de basis van dit hele spektakel is natuurlijk WordPress, met hierop het Thesis framework aangepast door mijzelf.

Al eerder had ik voor internetmiljonair de switch gemaakt van Woothemes naar Thesis vanwege snelheidswinst en de robuustheid van het framework. Wees echter gewaarschuwd als je aan Thesis begint. De leercurve is heel lang en behoorlijk stijl.

Het is niet gemakkelijk om een element even ergens te plaatsen. Je maakt gebruik van hooks, functions en filters. Als bij het zien va deze pagina’s je ogen gaan rollen… begin er dan niet aan, of huur iemand in via Elance om je thesis template vorm te geven.

Het Doel

Mijn doel voor internetmiljonair was nooit echt duidelijk. Ik wilde gewoon mijn ei kwijt, toffe artikelen schrijven voor zoveel mogelijk mensen en zoveel mogelijk reacties op mijn berichten.

Als ik kijk dan waren uiteindelijk de reacties mijn doel.

Maar nu zo’n anderhalf jaar verder heb ik dat doel bereikt. Ik heb toffe artikelen geschreven met veel reacties. Dus is het tijd om verder te kijken.

Meer inschrijvingen op mijn nieuwsbrief is het nieuwe doel. Duidelijk. Meer inschrijvingen betekend meer mensen in mijn funnel. En betekend ook wellicht meer mensen in mijn IMVIP programma. En meer cash-o-laa. ;-)

Let op: IMVIP (Internet Miljonair VIP) is niet meer te koop. Sterker nog, ik heb helemaal niks te koop voor je.

Mijn basisdoel zal altijd zijn om mensen te helpen, zowel met mijn gratis content, als door het opzetten van het forum, als met mijn betaalde programma’s.

Het is niet altijd gemakkelijk om geld te vragen aan je lezers, als ze altijd al je content, e-books e.d. gratis hebben gekregen. Ik heb veel gehad aan dit artikel van Derek Halpern in mijn keuze.

De Elementen

Om dit doel te bereiken, meer inschrijvingen, heb ik alle overbodig afleiding uit mijn blog gehaald.

Wat wil ik? Meer inschrijvingen!

Hoe krijg ik die? Meer opt-in formulieren plaatsen en minder afleiding naar andere dingen.

Simpel!

Het is allemaal leuk, zo’n Facebook plugin met al je vrienden en likes erin, of een link naar het forum (waar ik trouwens apetrots op ben aangezien we deze week de 10.000 posts zijn gepasseerd) maar ze leiden af van het uiteindelijke doel.

Het zijn keuzes die ik moet maken. En op dit moment test ik de uitkomst van dit design zonder afleiding, tegenover wat ik in het verleden had.

Trouwens, geen zorgen. Iedereen die op mijn e-mail lijst komt vertel ik over het forum. En het forum zelf heeft al best aardig wat organic traffic dus dit groeit goed door.

Een andere keuze was geweest om op het internetmiljonair forum ook links en advertenties te plaatsen naar bijvoorbeeld IMVIP. Maar hier heb ik niet voor gekozen.

Als ik je iets kan aanraden, als je zelf een blog hebt, dan is het wel het volgende:

“Get rid of all the sh#t”

En focus je op het doel wat je hebt met je blog.

Na een kleine twee weken zijn de inschrijvingen voor mijn nieuwsbrief met 21% gestegen, ten opzichte van dezelfde periode vorige maand. En dat terwijl heel Nederland op vakantie was.

Ik ben erg enthousiast naar wat er komen gaat! Jij ook?

PS: Ik heb een iPhone app staan te wachten voor “approval” van Apple. Ik kan niet wachten tot hij echt te downloaden is in de appstore. Mijn volgende artikel zal gaan over “mijn eerste app”.