Internet Miljonair

Leef elke dag je ideale dag met Mitchel van Duuren

In 14 Stappen een Gelukkiger Mens Worden

holding-hands

First of all… How is everybody?

In dit artikel wil ik niet te diep ingaan wat mij de laatste tijd allemaal bezig houdt, maar in feite komt het erop neer dat ik een aantal flinke businesses aan het uitbouwen ben. Bizz’s die er toe doen. Die mensen helpen en gelukkig maken.

Geen quick wins voor mijzelf, niet ikke ikke ikke. Maar juist kijken hoe ik andere mensen kan helpen. Ik ben bezig met het aannemen van personeel om een mooi bedrijf uit te bouwen waar mensen GRAAG willen werken. Een onderkomen aanbieden voor talent, met een te gekke sfeer.

Ik ben super dankbaar voor het feit dat ik hieraan kan werken. Mede hierdoor is mitchelvanduuren.nl op een laag pitje komen te staan, en zal dit ook blijven staan.

Toch ben ik niet tevreden met mijn laatste artikel wat mensen lezen als ze voor de eerste keer met mij in aanraking komen ;-)

Daarom deze opsomming van 14 dingen die je moet opgeven om gelukkig te worden. Als je deze dingen opgeeft zal het jouw leven gemakkelijker en leuker maken. Geïnspireerd door een Engels artikel draag ik ze graag aan je voor. Ik denk dat het een super goede handleiding is om gelukkig te worden.

Als ik dit 10 jaar geleden had gelezen (en de waarde hiervan had ingezien) had me het een hoop tijd, frustratie en energie gescheeld. Maar wellicht kun je dit alleen beamen en hier de waarde van inzien NADAT je een aantal van deze dingen hebt opgegeven!

Denk niet dat dit niks met business en internet marketing te maken heeft. Het heeft er ALLES mee te maken. Misschien zie je het (nog) niet. Maar het komt.

1. Geef de behoefte op om altijd gelijk te hebben

Er zijn zoveel mensen die het idee niet uit kunnen staan dat ze een keer ongelijk hebben. Er gaan waardevolle relaties kapot omdat we altijd gelijk willen hebben. Het brengt een hoop stress en pijn met zich mee, voor jezelf en voor anderen. Het is het gewoon niet waard. Volgende keer als je een discussie hebt over het feit wie er gelijk heeft vraag jezelf dan het volgende af: “Would I rather be right, or would I rather be kind?” ~ Wayne Dyer. Zorg ervoor dat je ego niet de overhand neemt.

2. Geef de behoefte op om alles onder controle te hebben

Je hebt wellicht de ijdele hoop dat je alles om je heen kunt controleren – situaties, gebeurtenissen, mensen, etc. Maar dit is natuurlijk niet zo. Laat mensen zijn zoals ze zijn en je zult zien dat dit jou veel beter laat voelen. Je hoeft andere mensen niet te controleren.

3. Stop met het maken van verwijten

Je hoeft andere mensen niet kwalijk te nemen voor wat je hebt, of niet hebt. Of voor wat je voelt of niet voelt. Stop met het weggeven van je kracht en start met het nemen van verantwoordelijkheid voor het succes van je eigen leven.

4. Stop met jezelf naar beneden te halen

Hoeveel mensen praten zichzelf wel niet de put in? Constant klagen en negatief doen. De mindset hebben dat niks mogelijk is. Geloof niet alles dat je hersenpit je ingeeft, vooral niet als het negatief is. Jij bent beter dan dat!

5. Stop met te denken in beperkingen

over wat je wel of niet kan, over wat mogelijk is en wat niet mogelijk is. Vanaf nu, zul je niet langer leven in beperkingen.

6. Stop met klagen

Stop met het constant klagen over van alles en nog wat. Mensen, situaties, dingen die gebeuren die je verdrietig, boos, ongelukkig en depressief maken. Niemand kan jou ongelukkig maken, geen enkele situatie kan jou depressief maken behalve als jij dat zelf toelaat. Het is niet de situatie die zulke slechte gevoelens in jou losmaken, maar het is de manier waarop jij ertegenaan kijkt. Onderschat de kracht van positief denken nooit.

7. Geef de behoefte op om alles te bekritiseren

Iemand kan anders zijn dan jij, maar je hoeft hem/haar daarop niet te bekritiseren. We zijn allemaal anders, maar toch zijn we ook allemaal hetzelfde. We willen allemaal gelukkig en blij zijn, we willen allemaal liefde geven en ontvangen en we willen allemaal begrepen worden. We willen allemaal iets.

8. Geef de behoefte op om indruk te maken op andere mensen

Stop met het proberen om iets te zijn dat je eigenlijk niet bent, zodat andere mensen je leuk vinden. Het werkt niet op die manier. Zodra je al je maskers afzet en accepteert wie je bent en dit omarmt, vind je mensen die net als jij zijn en bij wie je graag wilt hangen. Dit alles zonder moeite. (dit is deels ook de reden dat mitchelvanduuren.nl op een laag pitje staat)

9. Stop met vechten tegen verandering

Verandering is goed. Verandering helpt je om van A naar B te komen. Verandering helpt je om je leven beter te leven en om mensen om je heen beter te maken. Omarm veranderingen.

10. Geef de behoefte op om alles in hokjes te stoppen

Stop met mensen, dingen en gebeurtenissen in hokjes te stoppen als je ze niet begrijpt. Probeer er met een open visie tegenaan te kijken. Je hersenen werken alleen als je ergens voor open staat. “The highest form of ignorance is when you reject something you don’t know anything about.” ~ Wayne Dyer

11. Geef je angst op

Angst is alleen een illusie, het bestaat niet – je verzint het zelf. Het zit allemaal in je hoofd.

12. Stop met het maken van excuses

Je hebt geen excuses nodig. In plaats van dat we groeien als persoon, en werken aan een beter leven, vertellen we onszelf allerlei leugens en maken we 1001 excuses voor waarom dingen niet lukken. In 99% van de gevallen zijn deze excuses niet eens echt.

13. Geef je verleden op

Het is moeilijk. Ik weet het. Al helemaal als het verleden er beter uitziet als de toekomst en de toekomst er angstaanjagend uit ziet. Maar je moet niet vergeten dat het NU en de toekomst het enige is wat telt en wat je ooit zult hebben. Ben jezelf ervan bewust wat er nu gebeurd, en geniet hiervan. Het leven is een avontuur zonder eindbestemming. Zorg ervoor dat je een heldere visie hebt op de toekomst, bereid jezelf voor, en wees je altijd bewust van het nu.

14. Leef je eigen leven

Veel mensen leven een leven dat niet voor hun bedoeld is. Ze leven hun leven hoe andere mensen denken en verwachten dat het beste voor hun is. Ze negeren hun eigen gevoel. Ze zijn zo druk met het tevreden houden van iedereen, dat ze de controle over hun eigen leven verliezen. Ze vergeten wat hun gelukkig maakt, wat ze willen en wat ze nodig hebben… Je hebt maar één leven – en dat is degene die je nu leeft – je moet dit leven aanpakken, hier vol van genieten, en je hoeft niet van andere mensen te horen hoe je dat moet doen.

Let op: Dit artikel schreef ik in de periode dat dit blog op de domeinnaam mitchelvanduuren.nl stond. Meer artikel uit deze periode kun je hier terugvinden.